Розслідування щодо Ендрю Куомо буде призупинено після його відставки

Розслідування щодо Ендрю Куомо буде призупинено після його відставки

Асамблея штату Нью-Йорк призупинить своє розслідування відносно губернатора штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, як тільки він піде у відставку, повідомляє Associated Press.

Спікер Асамблеї Карл Хистов заявив про те, що законодавці не мають для цього конституційних повноважень. Хист надав журналістам підписану юридичну записку, в якій говорилося, що “на це питання немає однозначної відповіді”, але що законодавцям “ймовірно” не вистачає повноважень для імпічменту.

Куомо оголосив про свою відставку у вівторок через звинувачення в сексуальних домаганнях, через кілька днів після того, як він зіткнувся зі зростаючим тиском громадськості. Він сказав, що його відставка набере чинності через 14 днів, після чого його змінить 62-річна віце-губернатор Кейті Хочул, колишня конгресмен-демократ.

Генеральний прокурор штату Летиція Джеймс минулого тижня опублікувала незалежне розслідування, яке уклало, що Куомо сексуально домагався принаймні 11 жінок. Деякі законодавці закликали Асамблею продовжити процедуру імпічменту після відставки, можливо, щоб заборонити Куомо займати державну посаду в майбутньому, якщо він спробує повернутися в політику.

Поділитись