У хворого на COVID-19 вперше виявили «зелену плісняву»

У хворого на COVID-19 вперше виявили «зелену плісняву»

Лікарі в Індії зафіксували на тлі виявлених раніше грибкових захворювань “чорна”, “біла” і “жовта цвіль” у пацієнтів, які перенесли COVID-19, захворювання “зелена цвіль” у інфікованого в місті Індаур.

Про це повідомляє в четвер газета Hindustan Times з посиланням на представників департаменту охорони здоров’я штату Мадхья-Прадеш.

За інформацією видання, цей випадок, можливо, є першим в країні. 34-річний чоловік проходив лікування в лікарні в Індаур останні півтора місяці. У нього було уражено інфекцією 90% легких. Пацієнт вилікувався від COVID-19, проте незабаром у нього почалися кровотечі з носа, піднялася температура. Лікарі підозрювали у нього мукормікоз, або “чорну цвіль”. Але при обстеженні з’ясувалося, що у чоловіка “зелена цвіль” – варіант аспергиллеза, грибкового захворювання. Пацієнт тепер доставлений для лікування в лікарню в Мумбаї.

“Під час діагностики в його легенях було виявлено зелений грибок, який відрізняється від мукормікоз, або чорного грибка. Це, можливо, перший випадок захворювання “зеленою цвіллю “в країні”, – сказала журналістам представниця департаменту охорони здоров’я штату Апурва Тиварі.

Поділитись