У Херсоні зловмисник на авто провіз поліцейського півкілометра на капоті

У Херсоні зловмисник на авто провіз поліцейського півкілометра на капоті

У Херсоні поліція затримала чоловіка, який під час обшуку у нього вдома на предмет зберігання наркотиків намагався втекти на автомобілі та збив оперативника.

Про це інформує Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції у понеділок, 7 вересня.

«До Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація про нанесення тілесних ушкоджень 24-річному співробітнику поліції при виконанні ним службових обов’язків», –  йдеться у повідомленні.

Згодом з’ясувалося, що потерпілий – оперуповноважений Корабельного відділення поліції – разом із колегами проводив санкціонований обшук за адресою мешкання 48-річного чоловіка на предмет зберігання наркотиків.

Під час заходів власник помешкання раптово сів у свій автомобіль і, тікаючи з двору, збив старшого лейтенанта поліції. Чоловік протягнув поліцейського на капоті з півкілометра.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції було внесено відомості до ЄРДР, і правоохоронці негайно почали пошук зловмисника.

«Невдовзі працівники УВБ НПУ встановили, що втікач намагається покинути межі області. На 11 кілометрі від стаціонарного посту “Пасат”, що на автотрасі Херсон-Джанкой-Феодосія, оперативники внутрішньої безпеки поліції та співробітники Управління патрульної поліції у Херсонській області наздогнали чоловіка та затримали його в порядку ст.208 КПК України», – розповіли у поліції.

Наразі чоловіку повідомили про підозру за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Поділитись