У Грузії засновник правлячої партії “Грузинська мрія” віддав усі статки на благодійність

У Грузії засновник правлячої партії “Грузинська мрія” віддав усі статки на благодійність

Засновник правлячої «Грузинської мрії» Бідзіна Іванішвілі, який напередодні оголосив про відхід з політики, передав майже всі свої статки благодійному фонду «Карту», ​​залишивши собі і родині 200 млн доларів.


Відзначається, що сам Бідзіна Іванішвілі оцінив свій стан в 1,5 млрд доларів, тоді як різні джерела говорили про більш ніж 5 млрд доларів. Фонду вже передані 26 компаній, що належали меценату, а також інша власність. Раніше він вже витратив на благодійні проекти в Грузії більше 3 млрд доларів.

Грузинська опозиція вважає, що Іванішвілі просто буде управляти процесами з-за лаштунків.

Тим часом, 16 листопада на з’їзді «Грузинської мрії» замість Іванішвілі головою партії буде обрано її нинішній виконавчий секретар, депутат Іраклій Кобахідзе. У 2016 році Іраклій Кобахідзе став головою парламенту Грузії на чотири роки, проте покинув пост достроково в 2019-м, коли в Тбілісі спалахнули антиросійські акції радикалів через візит до Грузії делегації Держдуми Росії на сесію Міжпарламентської асамблеї православ’я.

Напередодні екс-прем’єр-міністр Грузії, лідер партії влади «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі, якого в лютому виповниться 65 років, оголосив про відхід з політики.

Поділитись