У ФРН вказали на «величезну помилку» Києва через «Північний потік – 2»

У ФРН вказали на «величезну помилку» Києва через «Північний потік – 2»

Україна робить помилку, намагаючись різними способами вплинути на будівництво газопроводу «Північний потік – 2».

Таку думку висловив німецький політолог Олександр Рар в п’ятницю, 26 лютого.

Він звернув увагу на те, що американці вже перестали втручатися в енергетичну безпеку Європи безпосередньо, як це було за президентства Дональда Трампа. Тепер же це намагається робити Україна.

За словами політолога, в Києві провокують конфліктні ситуації з Росією, щоб в союзі з Польщі «на останніх метрах» зупинити «Північний потік – 2». В цей же час Штати дану ситуацію вже не підтримують.

«Але я думаю, що така країна, як Україна, робить величезну помилку, їй має бути соромно», – підкреслив він.

Напередодні американське видання The National Interest назвало завершення будівництва газопроводу «Північний потік – 2» ще однією перемогою президента Росії Володимира Путіна. Автори статті вважають, що, добудувавши газопровід, Росія зможе впливати на більшу частину Європи. Так, країна вже контролює 40% європейського газового ринку, а з завершенням будівництва «Турецького потоку» і «Північного потоку – 2» це цифра зросте до 70%.

24 лютого український лідер Володимир Зеленський обговорив по телефону з польським колегою Анджеєм Дудою подальші кроки з протидії реалізації проекту «Північний потік – 2». Уточнювалося, що Дуда погодився із Зеленським у тому, що «потрібно докласти всіх зусиль, щоб не допустити будівництва газопроводу« Північний потік – 2 ».

Поділитись