У Фінляндії сталася аварія на АЕС “Олкілуото”, підвищився рівень радіації

У Фінляндії сталася аварія на АЕС “Олкілуото”, підвищився рівень радіації

Технічний інцидент зафіксований на другому енергоблоці атомної електростанції “Олкілуото”, розташованій на заході Фінляндії, йдеться в заяві компанії, що управляє Teollisuuden Voima Oyj.

У зв’язку з цим підвищився рівень радіації. Подія трапилася близько 12:22 за місцевим часом. В результаті була проведена автоматична аварійна зупинка реактора.

“Позаштатна ситуація пов’язана з тим, що системи радіаційного моніторингу виявили підвищений рівень радіації всередині станції”, – повідомив на прес-конференції генеральний директор Центру ядерної та радіаційної безпеки STUK Петтері Тійппана.

У той же час, за його словами, “жителі прилеглої території знаходяться в безпеці, ситуація для них не становить загрози”.

У заяві Teollisuuden Voima Oyj підкреслюється, що “викиду з підприємства не було”. “Ні люди, ні навколишнє середовище не постраждали”, – відзначили в компанії.

Аварійна ситуація виникла на головному паропроводі. На даний момент триває розслідування інциденту. У керуючій компанії відзначили, що незважаючи на зупинку реактора, АЕС працювала в плановому режимі.

Поділитись