У Держдумі Росії назвали умову купівлі української води для Криму

У Держдумі Росії назвали умову купівлі української води для Криму

Росія готова купувати в Україні дніпровську воду для Криму тільки на комерційній основі.

Змішувати це питання з політикою неприпустимо, розповів «Известиям» депутат Держдуми Руслан Бальбек. Так він прокоментував рішення комітету Верховної ради України про неможливість поставок води в Крим «до його деокупації».

“Ми готові її купити (воду з Дніпра), якщо і Україні зміняться деякі політичні пріоритети і на зміну шаленого нацизму прийдуть такі поняття, як розсудливість і фінансова вигода”, – сказав Бальбек.

Він зазначив, що Крим не відчуває нестачі в питній воді. Разом з тим влада Криму проводить системну масштабну роботу з водопостачання півострова: бурять свердловини і будують водонасосні станції. Однак в сільському господарстві півострова довелося відмовитися від вирощування вологолюбних культур, підкреслив парламентарій.

1 лютого з пропозицією продавати воду на півострів виступив глава бюджетного комітету Верховної ради Юрій Аристов. За його словами, це дозволило б поповнити бюджет України. Ідею схвалив перший президент України Леонід Кравчук, зазначивши, що це повинна бути саме комерційна домовленість, а не жест доброї волі.

У Держдумі назвали ідею продажу води в Крим тестом на політичну зрілість для Києва.

Поділитись