У Держдепі США вважають долю України її власною відповідальністю

У Держдепі США вважають долю України її власною відповідальністю

Заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент заявив, що майбутнє України знаходиться тільки в її руках і вона повинна взяти на себе відповідальність за вибір свого шляху.

Таку думку він висловив в інтерв’ю «Вести.ua».

«Думаю, що позиція Сполучених Штатів в тому, що не нам вирішувати долю будь-якої країни, будь то Україна чи Білорусь, або Росія. Майбутнє країни належить тим, хто народився в цій країні, і доля України – це відповідальність України», – зазначив дипломат.

13 липня президент Росії Володимир Путін в бесіді з журналістами в ефірі телеканалу «Росія 24» заявив про готовність вибудовувати дружні відносини з Україною. За словами російського лідера, Москва має намір по-партнерськи працювати з усіма друзями.

Російський президент також звернув увагу на те, що на Україні є мільйони людей, які хочуть відновлення відносин з Росією. Також там існують політичні сили, які виступають за цю нормалізацію. Однак, як видно, їм не дають жодних шансів реалізувати свої політичні плани, їх просто неправовим чином усувають з політичної сцени, підкреслив він.

Поділитись