У чорнобильській зоні відчуження відкриються водні та велосипедні маршрути

У чорнобильській зоні відчуження відкриються водні та велосипедні маршрути

У зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції з 22 червня відкриються водні та велосипедні маршрути, про це повідомляє Центр організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження на сторінці в Facebook.

З 1 квітня до 15 червня за законом в лісах України заборонені будь-які заходи, які є джерелом підвищеного шуму, оскільки в цей час тварини вирощують потомство. По завершенні цього терміну відвідувачі зможуть відвідувати околиці ЧАЕС. Для того, щоб зробити поїздку, слід подати заявку, а організатор повинен забезпечити візитером водним і велосипедним транспортом.

Відзначається, що для туристів будуть доступні п’ять офіційно затверджених річкових маршрутів, там був проведений радіаційний контроль, рівень забруднення не перевищує норму. Шлях проходить через Прип’ять, Чорнобиль, кілька сіл зони відчуження і пролягає поблизу атомної станції.

Раніше президент України Володимир Зеленський запропонував створити в районі Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) туристичну зону, яка стала б магнітом для мандрівників з усього світу. За його словами, влада країни вже затвердили план ревіталізації околиць ЧАЕС на три роки, який включає в себе відновлення міської інфраструктури, нову концепцію розвитку території і програму по залученню іноземних туристів.

Поділитись