У центрі Вашингтона під час заворушень кількість жертв зросла до п’яти

У центрі Вашингтона під час заворушень кількість жертв зросла до п’яти

П’ятим загиблим в результаті спроби прихильників чинного президента Дональда Трампа захопити Капітолій став місцевий поліцейський, повідомили в поліції Вашингтона.

«Приблизно о 21:30 сьогодні ввечері (7 січня 2021 г.) офіцер поліції Капітолію США Брайан Д. Сікнік помер через травми, отриманих під час виконання службових обов’язків», – йдеться в повідомленні. У департаменті поліції Вашингтона уточнили, що Сікнік брав участь у протидії заворушенням 6 січня на Капітолії і був поранений в зіткненні з протестуючими.

Він став п’ятою офіційно визнаною жертвою заворушень.

6 січня прихильники Трампа зібралися на демонстрацію в його підтримку в Вашингтоні. Вони штурмували будівлю Конгресу США і перервали засідання, на якому повинні були бути затверджені підсумки минулих у країні виборів. Пізніше Конгрес США затвердив обрання кандидата від демократичної партії Джо Байдена президентом США.

15 грудня колегія вибірників підтвердила перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах в США. Він отримав 306 голосів вибірників при необхідному мінімумі в 270, тоді як Трамп офіційно набрав лише 232 голоси. Після схвалення підсумків голосування в Конгресі Байден вступить на посаду президента США 20 січня. Конгрес має намір відсторонити Трампа з посади достроково, за 12 днів до закінчення його повноважень, через відмову визнавати поразки на виборах і викликаних цим заворушень.

Поділитись