У британські річки почнуть зливати відходи

У британські річки почнуть зливати відходи

Влада Великобританії скасували правила по очищенню каналізаційних вод.

За повідомленням Bloomberg, в країні не вистачає необхідних хімікатів, наприклад, сульфату заліза (III), так як через Brexit були порушені ланцюжки поставок.

Агентство з навколишнього середовища Великобританії дозволило компаніям почати зливати стічні води без дотримання звичайних умов. Якщо запасів хімікату не вистачає, підприємства повинні використовувати його для очищення найбільш забруднюючих стоків. Дозвіл буде діяти до кінця року.

Каналізація стає все більш серйозною проблемою через зміни клімату. Більш екстремальні погодні умови призвели до збільшення кількості опадів, з якими не справлялася водна інфраструктура Британії. Каналізація виявилася перевантажена, і зливові стічні води почали потрапляти в річки країни.

Після виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу (ЄС) виникла ще одна проблема. Багато мігрантів зіткнулися з труднощами при отриманні візи, що створило дефіцит далекобійників. Брак водіїв позначилася і на інших сферах. Так, наприклад, паби Сполученого Королівства переживають дефіцит пива популярних марок через проблеми з поставками. Уряд залучив військових до вантажоперевезень, щоб покрити дефіцит робочої сили, але, на думку учасників ринку, деяким підприємствам все одно доведеться закритися.

Поділитись