У Британії продовжать роботу над створеною вакциною від коронавірусу

У Британії продовжать роботу над створеною вакциною від коронавірусу

Британська фармакологічна компанія AstraZeneca продовжить роботу над створеною вакциною від коронавірусу, щоб зробити її ефективною для боротьби з виявленим в Південній Африці штамом.

Про це це в інтерв’ю «Бі-бі-сі» повідомила співробітниця Оксфордського університету Сара Гілберт, яка керувала роботою зі створення вакцини.

«Технологію легко адаптувати. Ми розраховуємо, що нова версія вакцини буде генерувати антитіла, які розпізнають новий варіант, і тоді це буде дуже схоже на роботу з вакцинами від грипу», – пояснила вона.

За словами Гілберт, новий варіант вакцини може бути готовий до осені.

Проведене раніше дослідження Вітватерсрендського університету (ПАР) і Оксфорда показало, що британська вакцина набагато менш ефективна проти нового штаму коронавируса, виявленого в Південній Африці. У дослідженні взяли участь 2 тис. Осіб. Вчені встановили, що при захворюванні поширеному в ПАР вірусом препарат не забезпечує захисту при легкому і помірному перебігу хвороби.

При цьому Гілберт вказала, що вакцина залишається ефективною для захисту від важкої форми захворювання. Вона допустила, що вакцина не скоротить кількість випадків південноафриканського варіанту, але зменшить кількість смертей, госпіталізацій і важких випадків захворювання. «Навіть якщо у нас легкі і безсимптомні інфекції, запобігання потрапляння людей в лікарню з коронавірусів мало б серйозний ефект», – вважає вона.

Поділитись