У Британії опозиція домовилася не допустити Brexit без угоди

У Британії опозиція домовилася не допустити Brexit без угоди

Лідери опозиційних партій Великобританії домовилися спільними зусиллями протистояти виходу Великобританії з ЄС без укладення угоди, йдеться в спільній заяві партій.

Глава лейбористської партії Джеремі Корбін провів зустріч з представниками Шотландської національної партії, ліберально-демократичної, “зеленої” і незалежною групою Change UK. Учасники домовилися, що спільними зусиллями будуть намагатися запобігти Brexit без угоди, включно із застосуванням таких заходів, як вотум недовіри уряду правлячої консервативної партії.

“Учасники дійшли згоди щодо необхідності діяти спільно, щоб знайти практичні кроки щодо недопущення виходу без угоди, включаючи можливість прийняття законів або оголошення вотуму недовіри”, – йдеться в документі.

Великобританія повинна покинути ЄС 31 жовтня, однак ситуація навколо Brexit зайшла в глухий кут: парламент країни виступає проти угоди з ЄС в його нинішньому вигляді, але і налаштований категорично проти Brexit без угоди. Євросоюз відмовляється відновлювати переговори і переглядати угоду. Очікується, що переговори сторін триватимуть аж до 31 жовтня.

Фото AFP.

Поділитись