У Болгарії немає необхідних запасів нафти на випадок кризи, – Євростат

У Болгарії немає необхідних запасів нафти на випадок кризи, – Євростат

Болгарія не має достатнім запасом нафти, необхідним для нормального функціонування ряду галузей економіки в кризовій ситуації.

Про це йдеться в доповіді європейського статистичного бюро Євростат, передає софійська газета «Дума».

Згідно з офіційною інформацією, Софія не виконує директив ЄС, які вимагають від окремо взятої держави мати в своїх сховищах нафти і нафтопродуктів, обсяги яких дорівнюють 90-денному споживанню цього виду носіїв.

«Болгарські показники в цьому контексті набагато нижче», – йдеться, зокрема, в документі Євростату. На думку експертів, для вирішення даної проблеми з бюджету ЄС необхідно виділити до півмільярда євро.

Нагадаємо, станом на вересень 2021 року «кризовий резерв» нафтопродуктів в Євросоюзі склав 112,5 млн тонн. До країн з найбільшими запасами палива в ЄС ставляться Німеччина, Італія і Франція.

Історія питання

Бюро по захисту свідків (БЗС) Болгарії приступило до реалізації свого майна і розпочало активну розпродаж наявних на його балансі броньованих автомобілів. Про це в інтерв’ю Болгарському телебаченню заявив заступник міністра юстиції країни Іван Демерджі.

За його словами, подібна акція є неаргументованою, оскільки вона ставить під загрозу життя сотень підопічних осіб БЗС.

«Без якісної бронетехніки Бюро фізично не може гарантувати безпеку свідків звинувачення, – зазначив, зокрема, він. – Таким чином, найближчим часом ми можемо зіткнутися з черговими викликами для всієї структури правосуддя».

За словами Демержієва, найближчим часом його відомство перевірить законність цих угод.

Нагадаємо, Бюро захисту свідків рішенням парламенту було передано з відання Генеральної прокуратури Болгарії в мін’юст. Проте через бюрократичну тяганину міністерство не може почати контролювати господарську діяльність БЗС.

Поділитись