У Білорусі оголосили про третю хвилю епідемії коронавірусу

У Білорусі оголосили про третю хвилю епідемії коронавірусу

У Білорусії одночасно розвиваються три незалежні хвилі епідемії коронавируса.

Про це заявив член-кореспондент Національної академії наук Білорусії Павло Гринчук, передає Tut.by.

За його словами, сама інтенсивна з них фіксується в Мінську і Вітебську. Друга хвиля, що почалася помітно пізніше, – в інших великих білоруських містах. Розвиток ситуації останнього тижня свідчить про те, що існує ще й третя хвиля в малих містах і сільській місцевості, додав учений.

«Накладення таких хвиль цілком адекватно описує ситуацію. Доводиться читати багато коментарів, що офіційна статистика не відповідає дійсності. У нас не склалася така думка. Моделювання свідчить про те, що все можна пояснити без конспірологічних теорій », – розповів Гринчук про проведені спільно з доктором фізико-математичних наук Сергієм Фісенко дослідженнях.

За їхніми даними, якщо гіпотеза про трьох хвилях вірна, то зменшення рівня інфікування до 100 нових випадків за добу може статися в республіці з 20 липня.

У Білорусі не вводили жорстких карантинних обмежень для боротьби з коронавірусів. Влада пояснює це економічними причинами. На думку, президент Білорусії Олександр Лукашенко, людям треба працювати і рятуватися від кризи, «як тільки можна». Він зазначав, що рішення не вводити карантин було правильним, оскільки багаті країни Заходу вже зіткнулися з «дикої безробіттям», через яку люди «барабанять каструлями».

За останніми даними, в Білорусії коронавірусів заразилися 40 764 особи, 224 померли, 17 390 пацієнтів одужали.

Поділитись