У Білорусі адвокату опозиціонера Колесникової обрали запобіжний захід

У Білорусі адвокату опозиціонера Колесникової обрали запобіжний захід

Запобіжний захід у вигляді взяття під варту було обрано у відношенні Іллі Салея – юриста штабу колишнього претендента на пост президента Білорусі Віктора Бабарико, повідомляє БелаПАН з посиланням на батька Іллі Салея Василя Салея, який також є адвокатом обвинуваченого.

Обвинувачений також є одним з адвокатів члена президії так званого Координаційної ради (КС) щодо врегулювання політичної кризи в Білорусі Марії Колесникової.

За інформацією джерела 11 вересня минув 72 години з моменту затримання Іллі Салея. Через 72 години виноситься рішення або про звільнення затриманого, або про його арешт.

Іллю Салея підозрюють в порушенні частини 3 статті 361 Кримінального Кодексу Білорусі (заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі).

За словами Василя Салея, з ізолятора тимчасового утримання Іллю Салея переводять до слідчого ізолятора, який розташований в Мінську на вулиці Володарського, де йому і пред’являть звинувачення.

Нагадаємо, Іллю Салея затримали вранці 9 вересня. Кримінальне провадження за частиною 3 статті 361 Кримінального Кодексу Білорусі було розпочато в зв’язку зі створенням так званого Координаційної ради, яка була сформована з ініціативи колишнього кандидата на пост президента Білорусі Світлани Тіхановської.

Поділитись