Розкрито деталі навчань країн СНД з перевірки боєготовності системи ППО

Розкрито деталі навчань країн СНД з перевірки боєготовності системи ППО

Сім країн Співдружності незалежних держав (СНД) перевірять бойову готовність об’єднаної системи протиповітряної оборони (ППО) в ході розпочатого в п’ятницю тренування, зокрема, буде відпрацьовано застосування сил ППО по літаках-порушників держкордону держав СНД, повідомили журналістам в Міноборони РФ.


У тренуванні беруть участь Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан і Узбекистан. Керують об’єднаною системою ППО з центру управління Повітряно-космічних сил РФ в Москві. Навчання стартували зранку.

“У рамках тренування будуть відпрацьовані питання застосування чергових по ППО сил по повітряним судам-порушникам правил використання повітряного простору, повітряним судам-порушникам державних кордонів держав-учасниць СНД, по викрадаються повітряним судам, а також при наданні допомоги екіпажам повітряних суден, що зазнають лиха”, – уточнили в відомстві.

У тренуванні задіяні понад 130 командних пунктів на території семи країн, понад 60 літаків. У тому числі в навчаннях беруть участь винищувачі Су-27е, МіГ-29, МіГ-31 і Як-130, фронтові бомбардувальники Су-24 і Су-34, штурмовики Су-25, важкі бомбардувальники Ту-22, Ту-160.

“Екіпажі літаків проведуть взаємні маневри в повітряному просторі семи країн, що беруть участь в тренуванні”, – додали у відомстві.

Поділитись