У 2021 році вибори в Німеччині стануть найдорожчими в історії країни

У 2021 році вибори в Німеччині стануть найдорожчими в історії країни

Парламентські вибори в Німеччині, які пройдуть в 2021 році, через пандемію ризикують стати найдорожчими в історії країни.

Про це пише видання Die Welt, з посиланням на підрахунки МВС ФРН.

Як розрахували в міністерстві, витрати на вибори парламенту, які пройдуть 26 вересня, складуть € 107 млн. Витрати на вибори вперше перевищать позначку в € 100 млн: вибори 2017 року обійшлися казні в € 92 млн.

Головною причиною таких витрат видання називає різке зростання числа голосуючих поштою через ситуацію з COVID-19 в країні, оскільки держава забезпечує безкоштовну доставку відданих поштою голосів. Чотири роки тому частка голосуючих поштою становила 28,6%, але зараз їх число може різко збільшитися.

Крім того, прес-секретар німецької федеральної виборчої комісії зазначив, що через пандемію на виборчі дільниці буде потрібно залучити додаткових співробітників. Тим часом такі працівники отримують від € 25 до € 35.

Згідно з даними Федерального статистичного відомства Німеччини, у вересні 2021 року в країні буде налічуватися 60,4 млн виборців. Для 2,8 млн з них це будуть перші в житті вибори.

22 лютого німецькі ЗМІ повідомили, що канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що необхідно обережно пом’якшувати обмеження, введені на тлі пандемії інфекції.

Політик заявила також, що в країні важливо проводити більше тестувань на наявність COVID-19, при цьому самі громадяни вже з нетерпінням чекають повернення до звичного темпу життя.

В результаті Меркель підкреслила, що послабити обмеження можна в сферах особистих контактів, освіти, культури, громадського харчування та спорту. Однак населення зобов’язане зберігати обережність, щоб не допустити нових різких спалахів захворювання.

Влада Німеччині 10 лютого прийняли рішення продовжити карантинні заходи в країні до 7 березня.

Поділитись