Twitter видалив понад 182 000 пропагандистських акаунтів з Китаю, Росії, Туреччини

Twitter видалив понад 182 000 пропагандистських акаунтів з Китаю, Росії, Туреччини

Twitter розкрив, що знайшов понад 180 000 облікових записів, які створювали та посилювали пропаганду Китаю, Росії та Туреччини.

Трохи більше 32 000 облікових записів були основними творцями пропаганди, повідомляє Twitter. Весь вміст, яким вони ділилися та поширювались, видалено.

Крім того, у Китаї було використано ще 150 000 облікових записів для розширення вмісту, створеного основними обліковими записами.

Китай

Китай створив нову пропагандистську мережу в Twitter після того, як влітку 2019 року був знайдений та видалений попередній, спрямований на гонконгських дисидентів. Цей новий обліковий запис включає майже 24 000 основних творців контенту та 150 000 фоловерів.

“Вся ця мережа була залучена до низки маніпулятивних та скоординованих заходів”, – йдеться у Twitter. “Вони твітили переважно китайською мовою і поширювали геополітичні наративи, сприятливі для Комуністичної партії Китаю, продовжуючи натискати на оманливі розповіді про політичну динаміку в Гонконзі”.

Росія

Twitter призупинив 1152 акаунти, пов’язані з поточною політикою, державною медіа-організацією в Росії, яка поширює державну пропаганду. Вони пропагували партію “Єдина Росія”, яка займає більшість законодавчих місць в країні.

“Діяльність включала просування партії Єдина Росія та напад на політичних дисидентів”, – йдеться у Twitter.

Туреччина

Молодіжне крило правлячої Партії справедливості та розвитку, ймовірно, стоїть за зусиллями, які включали 7,340 акаунтів, що підтверджують підтримку нинішнього президента Туреччини Ердогана, повідомляє Twitter. Крім того, турецька пропагандистська армія включила зламані акаунти організацій, які критично ставляться до Ердогана.

Що зробив Twitter

Twitter видалив 32 242 акаунти в основних пропагандистських ініціативах і включив їх до публічного архіву. Незрозуміло, що компанія зробить 150 000 акаунтів фоловерів, які використовували для ретвіту та подібних дописів з китайської бот-армії.

Twitter поділився даними цих заходів з “двома провідними науково-дослідними партнерами: Австралійським інститутом стратегічної політики (ASPI) та Інтернет-обсерваторією Стенфорда (SIO)”, і має намір цього літа провести онлайн-конференцію, щоб обговорити можливості для подальшої співпраці з експертами, промисловістю та урядами.

Сподіваємось, не тими самими уряди, які наразі зловживають сайтом для пропаганди.

Поділитись