Туреччина знайшла величезне родовище газу в Чорному морі

Туреччина знайшла величезне родовище газу в Чорному морі

Туреччина виявила в Чорному морі великі запаси природного газу і до 2023 року почне його видобуток. Про це сказав президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє телеканал NTV у п’ятницю, 21 серпня.

“Це подія історичного масштабу. Ми виявили в Чорному морі найбільше в історії країни родовище природного газу. Обсяги становлять 320 млрд кубометрів. До 2023 року ми плануємо постачати його нашим громадянам”, – сказав він.

Розвідку в море з 20 липня вело бурове судно «Фатіх», родовище виявлене на свердловині Туна-1.

За словами Ердогана, виявлення даного родовища говорить про те, що “з високою вірогідністю в цьому районі є і інші поклади газу”.

“Ця знахідка вкрай важлива з точки зору енергетичної незалежності нашої країни. До цього часу ми були повністю залежні від поставок енергоносіїв з-за кордону, витрачали сотні мільйонів доларів на це. Але в 2017 році ми відновили нашу енергетичну стратегію, розширили флот дослідних і бурових судів “, – сказав він.

Нагадаємо, Туреччина скоротила закупівлі російського газу в 1127 раз з початку року, не дивлячись на запуск газопроводу Турецький потік. Анкара віддає перевагу газу Азербайджану. У червні частка Туреччини в експорті Газпрому становила 0,01%.

Поділитись