Трамп заявив, що Пентагон веде війни заради збагачення підприємств ВПК

Трамп заявив, що Пентагон веде війни заради збагачення підприємств ВПК

Керівництво Пентагону прагне до воєн, щоб сприяти збагаченню підприємств, що виробляють військову техніку і боєприпаси, заявив президент США Дональд Трамп в ході прес-конференції в Білому домі.

«Я не кажу, що військові кола мене люблять, але солдати люблять. Керівники в Пентагоні, ймовірно, – немає, тому що вони не хочуть нічого, крім як вести війни, щоб всі ці прекрасні компанії, які виробляють бомби, літаки і все інше, були щасливі», – цитують ЗМІ Трампа.

Американський лідер заявив, що прагнення припинити політику «нескінченних воєн», а також повернення американських військовослужбовців на батьківщину будуть пріоритетними напрямками зовнішньої політики чинного президента в разі переобрання на другий термін на намічених на 3 листопада виборах.

Раніше Трамп під час виступу у військовій академії у Вест-Пойнті заявив, що Сполучені Штати завершують «еру нескінченних воєн».

Тоді він зазначив, що в обов’язки американських військових не входить вирішення давніх конфліктів в «далеких країнах, про які багато людей навіть не чули».

Поділитись