Трамп заявив, що «дуже вдало використав» Болтона

Трамп заявив, що «дуже вдало використав» Болтона

Президент США Дональд Трамп заявив, що “добре скористався” своїм колишнім радником з нацбезпеки Джоном Болтоном.

“Чесно кажучи, я думаю, що я дуже добре ним скористався, тому що коли люди бачили його, вони знали, що він був свого роду божевільним. І, можливо, чесно кажучи, це допомогло мені домовлятися про хороші угоди”, – заявив Трамп в ефірі телеканалу CBN.

При цьому Трамп заявив, що Болтон “був жахливим, у нього не було індивідуальності, не було теплоти”.

“Я не думаю, що коли-небудь бачив, як цей хлопець посміхається. Ви бачили його усміхненим? Я запитав: “Джон у тебе є посмішка? І він навіть не знав, як відповісти на питання”, – сказав Трамп.

Болтон написав книгу спогадів про роботу з Трампом, вона повинна вийти 23 червня. Публікація книги неодноразово відкладалася, після того як Білий дім заявляв, що Болтон збирається опублікувати секретні відомості.

Адміністрація Трампа стверджує, що в книзі містяться секретні відомості, а Болтон не погодив зміст із владою. Болтон каже, що ніяких секретних відомостей в книзі немає, а Білий дім вимагав від нього прибрати з книги невтішні висловлювання про Трампа.

Раніше суд відмовився задовольнити клопотання адміністрації про заборону виходу книги “Кімната, де це сталося: мемуари з Білого дому”, так як тисячі її примірників вже були відправлені в магазини по всій країні і за кордоном, а зміст потрапив у ЗМІ.

При цьому суддя погодився з тим, що Болтон порушив процедуру узгодження рукописи з владою, віддавши її в друк, і визнав, що він цілком міг розголосити секретну інформацію. На думку суду, тепер Болтон або отримає популярність і гроші, якщо в книзі немає секретної інформації, або потрапить під кримінальне переслідування, якщо вона там є.

Президент США Дональд Трамп вітав слова судді і пообіцяв, що Болтон заплатить високу ціну за порушення закону.

Поділитись