Трамп сьогодні може опублікувати стенограму розмови із Зеленським

Трамп сьогодні може опублікувати стенограму розмови із Зеленським

Президент США Дональд Трамп заявив, що може в четвер опублікувати стенограму своєї першої – квітневої – телефонної бесіди з українським колегою Володимиром Зеленським.

“Я збираюся оприлюднити, думаю, в четвер [стенограму] другого дзвінка, який, насправді був першим з двох, ви зможете вирішити, що ви про це думаєте”, – сказав американський лідер в середу в Білому домі на спільній прес-конференції з президентом Туреччини Тайіпом Ердоганом.

При цьому Трамп підкреслив, що хотів би дізнатися, хто є інформатором, який написав на нього скаргу через другу – липневу – телефонну розмову із Зеленським. “Інформатор надав багато дуже некоректної інформації, в тому числі щодо мого дзвінка президенту України”, – додав глава вашингтонської адміністрації.

Липнева бесіда Трампа із Зеленським стала причиною великого скандалу в Вашингтоні, який в підсумку став приводом для оголошення Палатою представників, контрольованої політичними опонентами президента – демократами, про початок процедури імпічменту щодо американського президента. В рамках цієї процедури в спеціальному комітеті з розвідки нижньої палати законодавчого органу США в середу пройшли перші відкриті слухання. Трамп знову заявив, що не стежив за їх трансляцією.

“Я не дивився жодної хвилини, тому що я був з президентом [Туреччині], що набагато важливіше. Це обман, таке не можна допускати”, – сказав він.

Поділитись