Трамп розкритикував рішення Байдена про термін виведення військ з Афганістану

Трамп розкритикував рішення Байдена про термін виведення військ з Афганістану

Екс-президент США Дональд Трамп виступив проти рішення нинішнього глави держави Джо Байдена вивести війська з Афганістану до 11 вересня.

Про це пише видання Newsweek. В якості аргументів Трамп назвав дві причини. Перша полягає в тому, що США повинні вивести сили з країни раніше, так як війська перебували там “протягом занадто великого періоду часу”.

По-друге, за словами Трампа, “11 вересня є датою, яка асоціюється з украй трагічними подіями і періодом для нашої країни”.
“Мені б дуже не хотілося, щоб Джо Байден використовував 11 вересня як дату для виведення наших військ з Афганістану”, – заявив Трамп.

Він нагадав, що скоротив чисельність військових сил США в Афганістані з 16 до 2 тисяч осіб.

Раніше Байден оголосив, що Вашингтон 1 травня почне відведення військових з Афганістану, процес планують завершити до 11 вересня.

В кінці лютого на церемонії в Катарі США і “Талібан” підписали першу за більш ніж 18 років війни угоду про мир, яке передбачає виведення іноземних військ з ісламської республіки за 14 місяців і початок діалогу після обміну полоненими.

Столтенберг уточнив, що рішення про виведення військ з Афганістану, яке повинно бути здійснено до 1 травня, ще не прийнято. Зараз в країні знаходяться менше 10 тисяч військовослужбовців НАТО.

Поділитись