Трамп розглядав можливість зміни голови Мін’юсту США для скасування підсумків виборів

Трамп розглядав можливість зміни голови Мін’юсту США для скасування підсумків виборів

Республіканець Дональд Трамп в останні тижні перебування на посаді президента США розглядав можливість змінити виконувача обов’язків міністра юстиції країни, щоб домогтися визнання недійсними підсумків голосування в штаті Джорджія.

Про це йдеться в статті, опублікованій в електронній версії газети The New York Times.

За словами джерел видання, Трамп розробляв відповідний план спільно з одним з керівних співробітників відомства Джеффрі Кларком. Республіканець, що був у той час главою адміністрації США, розглядав можливість відправити у відставку Джеффа Розена, який став виконувачем обов’язків міністра юстиції – генерального прокурора США після того, як цей пост покинув в кінці грудня Вільям Барр. Трамп нібито був готовий призначити Кларка на займану Розеном посаду.

За версією видання, Трамп намір за допомогою Мін’юсту США “змусити законодавців Джорджії скасувати результати президентських виборів” в штаті. Згідно їх підсумками, перемогу з невеликим відривом здобув демократ Джо Байден.

Як стверджується в публікації, кілька ключових співробітників Мін’юсту США дали зрозуміти, що підуть у відставку в разі звільнення Розена. Трамп нібито через це відмовився від виконання даного плану.

Поділитись