Трамп прибув з першим візитом в Індію

Трамп прибув з першим візитом в Індію

Президент США Дональд Трамп прибув з візитом в індійський Ахмадабад.

Це перший приїзд американського лідера до Індію після того, як він зайняв Білий дім, при тому, що з початку президентства Трамп відвідав 23 держави.

Гуджарат – рідний штат прем’єр-міністра Нарендри Моді, який побував з візитом США у вересні 2019 року. Тоді сторонам не вдалося подолати розбіжності з питань торгівлі. Переговори будуть продовжені в ході нинішнього візиту, однак підписання нової угоди не очікується.

Трамп виступає проти діючих в Індії високих тарифів, заявляючи, що вони стримують розвиток торговельних відносин. У 2018 році обсяг торгівлі перевищив 142 мільярди доларів, однак дефіцит США становив понад 25 мільярдів доларів.

Трамп, якого супроводжує дружина Меланія і дочка Іванка, виступить з промовою на стадіоні – як виступив в Техасі Моді. З Гуджарату він попрямує до Агри і огляне Тадж-Махал. Останнім пунктом візиту стане Делі: Трампа чекають зустрічі з політиками і представниками бізнес-спільноти.

Нагадаємо, муніципальна корпорація в індійському місті Ахмадабад вирішила приховати нетрі від очей американського президента. Напередодні візиту Дональда Трампа там побудували стіну висотою близько півтора метри і довжиною приблизно півкілометра. Повідомляється, що стіна простягнеться по шляху проходження кортежу Трампа з аеропорту.

Тисячі місцевих жителів обурюються: вони незадоволені, що їх хочуть заховати за цегляною стіною. У корпорації же запевняють, що візит Трампа ні при чому. Мовляв, просто вирішили чітко позначити межі дороги.

Поділитись