Трамп найближчим часом має намір відправитися на кордон США з Мексикою

Трамп найближчим часом має намір відправитися на кордон США з Мексикою

Колишній президент США Дональд Трамп має намір на тлі міграційного кризи, що розгорнувся в Сполучених Штатах, в найближчі пару тижнів відвідати кордон з Мексикою.

Про це він заявив під час телефонної розмови з журналістами телеканалу Fox News.

За словами Трампа, його просили приїхати співробітники прикордонної служби та імміграційно-митної поліції. При цьому екс-президент зізнався, що в деякому роді відчуває, що це його обов’язок перед ними. На думку колишнього американського лідера, «вони чудові люди, вони роблять чудову роботу, яка зараз неможлива» і додав, що величезна кількість прибуваючих зараз мігрантів в кінцевому підсумку «знищить нашу країну». Крім того, зазначив Трамп, в США також направляється величезна кількість наркотиків з Мексики.

«У найближчі пару тижнів, швидше за все, протягом наступних кількох тижнів. Не думаю, що є якась поспіх в моєму відправленні», – заявив він, коментуючи можливі терміни поїздки на кордон з Мексикою.

Екс-президент також підкреслив, що розпочате при його правлінні будівництво стіни на кордоні з Мексикою в даний час було б уже закінчено, якби президент США Джо Байден НЕ розпорядився згорнути проект.

25 березня Байден доручив віце-президенту Камалі Харріс вести переговори з міграції. Віце-президент буде працювати з урядами інших країн. В першу чергу Харріс обговорить проблему з владою Мексики. Бесіди проведуть з дипломатами Сальвадора, Гондурасу, Гватемали.

5 березня агентство Reuters повідомило, що майже 100 тис. мігрантів в лютому були затримані американськими прикордонниками на кордоні з Мексикою. Відзначається, що це найвищий показник числа арештів за лютий з 2006 року.

Поділитись