Трамп має намір заявити Ердогану про неприпустимість С-400 в Туреччині

Трамп має намір заявити Ердогану про неприпустимість С-400 в Туреччині

Президент США Дональд Трамп заявить турецькому лідерові Тайіпу Ердогану в ході його візиту в США наступного тижня про неприпустимість присутності російських зенітних ракетних систем С-400 на території Туреччини, яка є членом НАТО.

Про це повідомив помічник президента США з національної безпеки Роберт О’Брайен в інтерв’ю телекомпанії CBS, показаному в неділю.

“У НАТО немає місця для С-400, в НАТО немає місця для значних військових закупівель у Росії, президент дуже чітко донесе це до нього, коли він буде тут, у Вашингтоні”, – сказав він.

“Якщо Туреччина не позбудеться С-400, санкції в рамках CAATSA (закону” Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій”, ймовірно, пройдуть [схвалення] в Конгресі за підтримки більшості в обох партіях, і Туреччина відчує на собі наслідки цих санкцій”, – додав О’Брайен.

Раніше сам Ердоган розповів, що має намір обговорити з Трампом ЗРК С-400, Patriot і винищувачі F-35. При цьому турецький лідер додав, що Анкара готова розглянути пропозицію щодо постачання ЗРК Patriot, якщо “умови будуть сприятливими”. Туреччина протягом декількох років намагалася домовитися з США про продаж їй ЗРК Patriot, проте Вашингтон не йшов на таку угоду, в зв’язку з чим Анкара вирішила закупити засоби ПРО у Москви.

Поділитись