Трамп хоче провести саміт G7 в червні

Трамп хоче провести саміт G7 в червні

Президент США Дональд Трамп хоче провести очний саміт “сімки” в червні, але конкретної дати немає.

Про це заявила на брифінгу прес-секретар глави держави Кейлі Макінені.

“Президент дійсно хоче провести саміт сімки у Вашингтоні, як тільки ми відкриємо країну (зняття санітарних обмежень, введених через пандемію), як світ почне відкриватися. Ми хотіли б провести в червні, але ніяких оголошень про конкретну датою немає “, – сказала вона.

На питання, як співвідносяться плани організації саміту з діючими обмеженнями на польоти, Макінені зазначила, що Трамп скасує ці заходи після того, як переконається в забезпеченні безпеки для здоров’я громадян.

“Відносно саміту тут, то ця прерогатива належить президенту, як відкриються США, світ <…> Це покаже, що зміцнюється, оптимізм щодо того, що лідери зберуться разом і будуть вести справи як завжди”, – сказала прес-секретар.

Раніше Трамп заявив, що вивчає можливість провести саміт G7 в очному форматі в своїй резиденції в Кемп-Девіді. Раніше він обговорив з президентом Франції Емманюелем Макроном по телефону організацію саміту найближчим часом.

20 березня заступник прес-секретаря Білого дому Джадд Дір повідомив, що Трамп через пандемію вирішив скасувати червневу зустріч лідерів G7 в Кемп-Девіді, замість цього саміт планувалося провести в режимі відеоконференції. Резиденція американських президентів Кемп-Девід знаходиться в 100 км на північний захід від Вашингтона.

Поділитись