TikTok через суд вимагає скасувати заборону на діяльність в США

TikTok через суд вимагає скасувати заборону на діяльність в США

Представники американського підрозділу соціальної мережі TikTok в понеділок подали позов до адміністрації США.

Вони вимагають скасувати рішення про заборону на роботу TikTok в Сполучених Штатах.

Позов поданий до федерального суду Центрального округу штату Каліфорнія. У ньому підкреслюється, що соцмережею користуються близько 100 млн американців. У неї близько 1,5 тис. співробітників в США, планується, що їх число збільшиться на 10 тис. Спроби влади США заборонити роботу соцмережі в країні завдають шкоди інтересам цих людей, підкреслюється в документі.

Адвокати TikTok відзначили, що американська адміністрація не представила жодних доказів наявності загрози для національної безпеки США з боку соцмережі через якихось зв’язків з владою Китаю. Крім того, влада не погодилася вислухати будь-які відповідні доводи TikTok.

Представники соцмережі підкреслюють, що прийняли ряд заходів для захисту особистих даних жителів США. Відомості про американських користувачів TikTok зберігаються в Сінгапурі і США. Що стосується їх інформацію китайська компанія ByteDance, якій належить TikTok, обробляє окремо від інших користувачів.

Американська газета The Wall Street Journal повідомила в понеділок з посиланням на джерела, що влада США прийняла рішення про заборону TikTok частково під впливом директора компанії Facebook Марка Цукерберга.

Видання зазначало, що вжиття заходів проти TikTok було б дуже вигідно для Facebook. Глава Національної ради з торгівлі при Білому домі Пітер Наварро пізніше заявив, що у Цукерберга “абсолютно немає ніякого впливу на що-небудь, що стосується TikTok”. Він запевнив, що директор Facebook “не має відношення до чого-небудь, що відбувається в Білому домі”.

Поділитись