Тихановська звернулася до Путіна

Тихановська звернулася до Путіна

Екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська закликала Росію поважати суверенітет Білорусі і не втручатися у внутрішні справи країни.

Про це вона заявила в інтерв’ю польській газеті “Річ Посполита”. На її думку, президент Росії Володимир Путін зайняв вичікувальну позицію по Білорусі.

«Вони обидва планують зустріч, і Лукашенко сказав, що в разі необхідності звернеться до Росії за військовою допомогою. Я бачу, що Путін його підтримує, але не дуже активно. Він не надсилав солдатів, поки стоїть поруч і дивиться», – заявила вона.

Тіхановська підкреслила, що білоруси хочуть вийти з політичної кризи самостійно.

«Ми просимо Росію і інші країни поважати наш суверенітет. Тим більше, що немає сенсу вводити війська, у нас мирні демонстрації проти однієї людини. Я б не хотіла, щоб Росія втручалася в наші внутрішні справи», – заявила вона.

За словами Тіхановської, поки білоруси не вирішили, в який бік вони розвернуться – Росії і Європи. Вона підкреслила, що народ її країни виступає за хороші відносини з усіма державами.

«Я не думаю, що білоруси мають щось проти Європи. Вони бачать, що це демократичні країни і високий рівень життя. Ми теж хочемо так жити. Але ми також розуміємо, що Росія для нас теж дружня країна, це дружній народ», – уклала вона.

Поділитись