Тіхановська заявила про підготовку нової хвилі протестів в Білорусі

Тіхановська заявила про підготовку нової хвилі протестів в Білорусі

Колишній кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська заявила про підготовку нової хвилі антиурядових протестів в республіці.


“Ми починаємо готуватися до нової активної фази протесту”, – заявила Тіхановська в відеозверненні, опублікованому в Youtube.

Ця заява зроблена на тлі нового загострення відносин Мінська і західних країн після інциденту з літаком Ryanair, який екстрено сів в мінському аеропорту через повідомлення про мінування. Білоруські правозахисники повідомили, що цим літаком летів Роман Протасевич, засновник Telegram-каналу Nexta, визнаного в Білорусі екстремістським. При перевірці документів у мінському аеропорту Протасевича затримали.

Після минулих в Білорусі 9 серпня 2020 року виборів президента, на яких в шостий раз переміг Олександр Лукашенко, який набрав, за даними ЦВК, 80,1% голосів, в країні почалися масові протестні акції опозиції, для припинення яких силовики в тому числі використовували спецзасоби і спецтехніку. КДБ Білорусі 11 лютого заявив, що ситуація в країні стабілізувалася, пік протестів пройдено, їх прояви практично зійшли нанівець.

Поділитись