Тіхановська: ізолятор на Окрестіна стане музеєм опору і свободи

Тіхановська: ізолятор на Окрестіна стане музеєм опору і свободи

Екс-кандидат в президенти Білорусі, формальний лідер білоруських опозиціонерів Світлана Тіхановська в ході свого візиту до Португалії заявила, що ізолятор тимчасового утримання, який знаходиться в Мінську в 1-му провулку Окрестіна, стане музеєм опору і свободи.

Політик відвідала музей Алжубе – колишню в’язницю, де в період з 1926 по 1965 роки містилися португальські політв’язні. У період правління Антоніу Салазара (1932 – 1968 роки) в тюрмі, як відзначили в прес-службі Тіхановської, містилися до п’ятдесяти тисяч чоловік.

«Диктатура Салазара була найдовшою в Європі, але і вона не встояла перед волею народу. Португалія стала передостанньою країною Європи, яка позбулася диктатури. Білорусь – остання», – повідомили в прес-службі екс-кандидата в білоруські президенти.

Також Тіхановська пообіцяла, що ізолятор тимчасового утримання в 1-му провулку Окрестіна в Мінську стане музеєм аналогічної в’язниці Алжубе.

«У новій Білорусі ізолятор на Окрестіна, як і в’язниця Алжубе, теж стане музеєм – музеєм опору і свободи», – передає слова політика її прес-служба.

Поділитись