Тіхановська виступить в ООН і ПАРЄ

Тіхановська виступить в ООН і ПАРЄ

Екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська намір виступити 4 вересня на засіданні Ради Безпеки ООН і Парламентської асамблеї Ради Європи 8 вересня.

“Заплановані її виступу на засіданні Ради Безпеки ООН 4 вересня і [в] Парламентської асамблеї Ради Європи 8 вересня – сказано в повідомленні. – На кожній зустрічі, в кожній розмові і в кожному виступі Світлана каже про ситуацію в Білорусі і про те, чого вимагає народ: Лукашенко повинен піти, політв’язні і затримані повинні бути звільнені”.

Через чотири дні колишній претендент на пост глави держави планує виступити на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи. Тіхановська має намір публічно розповісти про ситуацію в Білорусі, що склалася після проведення президентських виборів. Політик, яка вже має досвід виступу перед міжнародною спільнотою, традиційно підкреслить, що акції протесту проти переобрання чинного глави держави Олександра Лукашенка носять виключно мирний характер, і відзначить важливість початку переговорів між «владою і народом», йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою. При цьому опозиція не проти втручання ззовні в цілях організації перших таких діалогів.

У повідомленні також йдеться, що в даний час багато країн проявляють інтерес до інвестицій в республіку, які допоможуть відновленню стабільності в країні, а також розвитку економіки. Однак інвестори мають намір здійснити плани тільки після організації вільних виборів в республіці, запевняють представники Тіхановської.

У своєму останньому зверненні до виборців вона звернулася до вчителів перед 1 вересня і закликала захистити педагогів, яких збираються звільнити за незгоду з політикою Олександра Лукашенка.

Поділитись