Теракт у Відні: кількість загиблих зросла, 15 осіб поранено

Теракт у Відні: кількість загиблих зросла, 15 осіб поранено

Група невідомих увечері в понеділок влаштувала серію нападів в центрі Відня, один перехожий загинув на місці, одна постраждала померла пізніше в лікарні, 15 осіб поранено.

Один нападник убитий, інші змогли сховатися. Влада вважає це терактом. Мотиви, точне число і особистості злочинців поки не відомі. Влада відмовилася розкривати деталі, оскільки операція по їх затриманню триває. Жителям Відня наказали залишатися вдома.

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що операція триватиме ще кілька годин, і закликав громадян вранці перед виходом на вулицю ознайомитися з останніми новинами.

Серія нападів сталася ввечері в центрі австрійської столиці. Спочатку близько 20.00 була відкрита стрілянина на вулиці Сайтенштеттенгассе – недалеко від цього місця розташована синагога, тому в перших повідомленнях говорилося про те, що саме вона була метою нападників, хоча поки це достовірно не встановлено.

Через кілька годин Курц, який знаходиться в оперативному штабі, створеному після інциденту, заявив, що мотиви нападників не відомі, але “антисемітський мотив не може бути виключений, особливо з огляду на місце, де почався цей теракт”.

Правоохоронці закликали мешканців Відня не виходити на вулицю. Деяким довелося ховатися в ресторанах і навіть спускатися в підвали, у віденській опері виявилися “замкнені” близько тисячі чоловік.

Відомо, що один нападник був ліквідований. Інформацію про те, що у терористів були пояси смертників, австрійське МВС не змогло ні підтвердити, ні спростувати. У вбитого нападника знайшли довгоствольну вогнепальну зброю, його пояс смертника, імовірно, був муляжем.

Поділитись