У США почалися нові заворушення через вбивство чорношкірого

У США почалися нові заворушення через вбивство чорношкірого

 Нове вбивство американськими поліцейськими чорношкірого чоловіка передбачувано призвело до нових заворушень і погромів.

Цього разу ареною протистояння між бунтівниками і силами правопорядку стало місто Філадельфія (штат Пенсильванія), а вбитий, на відміну від інших схожих випадків, був озброєний холодною зброєю.

«Поклади ніж!» – двоє поліцейських, направивши пістолети на Уолтера Уоллеса-молодшого, чорношкірого чоловіка з ножем в руках, задкують тому, намагаючись уникнути зіткнення. «Поклади!» – кричать люди навколо. Пан Уоллес ніби не чує їх і, розмахуючи зброєю, йде на поліцейських. Група з трьох чоловіків кружляє навколо автомобіля: поліцейські відступають, розмахує ножем чоловік йде на них.

«В сторону, в сторону, в сторону!» – командує один з поліцейських, мабуть, роззяві, який зайшов за спину нападнику.
Нарешті, злочинець виходить на проїжджу частину: людей за його спиною немає, а ніж в руках і бажання наблизитися до поліцейських і раніше є.

Звучать кілька пострілів. Поліцейські забирають Уолтера Уоллеса в машину і везуть в лікарню, але лікарі вже нічого не можуть зробити.

Так все виглядає на відеозаписі, зробленому одним з очевидців на телефоні. Він пояснив, що все почалося з підозрілого шуму в одному з навколишніх будинків, потім був дзвінок в поліцію. Співробітники прибули на місце і поговорили з жінкою – матір’ю підозрюваного, вона сказала їм, що у її сина проблеми з психікою. Сам Уоллес в цей час був в будинку, але незабаром вийшов з ножем в руках.

Побачивши зброю, поліцейські вихопили пістолети. І мати Уоллеса, і всі присутні навколо місцеві жителі вимагали від чоловіка кинути ніж, але він не прислухався до їхніх порад – подальше відомо.

Місцева влада заявила, що вже вивчає інцидент: мер міста Джим Кенні підтвердив, що у нього «є ряд непростих питань» до поліцейських. Зі схожими заявами виступили і місцевий комісар поліції, і окружний прокурор. За словами керівників міста, у них є відео з нагрудних камер поліцейських – воно вивчається, але поки не публікується.

Поділитись