Таліби захопили будинок національного героя Афганістану

Таліби захопили будинок національного героя Афганістану

Бойовики радикального руху «Талібан» захопили будинок національного героя Афганістану, польового командира Ахмада Шаха Масуда.

Про це пише BBC Dari в своєму Facebook.

Таліби опублікували кадри, на яких можна побачити, як вони проводять збори в історичній резиденції «Чамані Хустдех» в північній провінції Тахар.

Цей будинок був однією з опорних точок, яку Ахмад Шах Масуд використовував в якості своєї штаб-квартири. Резиденцію довгий час використовували як музей, там зберігалися військові артефакти і пам’ятні речі Масуда.

Терористи з «Талібану» просуваються все далі, вони вже підійшли до кордонів Таджикистану. Зокрема, про це 28 червня повідомляв таджицький Державний комітет національної безпеки. Бойовики напали на військовослужбовців біля кордону і захопили три КПП, афганські солдати відступили на таджицьку територію.

Ахмад Шах Масуд, відомий в минулому польовий командир, один з лідерів партії «Ісламське товариство Афганістану», був міністром оборони країни в 1992-1996 роках. Він відзначився в боях як проти радянських військ, так і проти талібів. Після захоплення влади рухом «Талібан» він очолив антитерористичний рух «Північний альянс». Масуда вбили 9 вересня 2001 року в результаті замаху.

Поділитись