США планує залишити в Афганістані 650 військових

США планує залишити в Афганістані 650 військових

Після виведення основної частини військ з Афганістану Сполучені Штати мають намір залишити в країні приблизно 650 військових.

Про це 25 червня пише The Associated Press (AP) з посиланням на джерело з числа офіційних осіб США.

Військові залишаться в США, щоб забезпечувати безпеку дипломатів. Крім того, військові працюватимуть в аеропорту Кабула для забезпечення безпеки. Відзначається, що наявність військових США в аеропорту – тимчасовий захід, поки керівництво Туреччини не почне проводити операцію з метою забезпечення безпеки.

Як відзначають журналісти, велика частина військ буде виведена з Афганістану до початку липня.

До цього, 8 червня, повідомлялося, що США вивели з Афганістану більше половини своїх військ. У Центральному командуванні американських ЗС (CENTCOM) відзначили, що для вивезення з країни вантажів було здійснено понад 50 авіарейсів.

30 квітня учасники розширеної «трійки» (Росія, США, Китай, Пакистан) по врегулюванню ситуації в Афганістані провели консультації з афганського врегулювання. За підсумками засідання МЗС Росії опублікував спільну заяву сторін, в якому говорилося про остаточне виведення американських військових до 11 вересня 2021 року і очікуванні від руху «Талібан» виконання своїх контртерористичних зобов’язань.

Поділитись