Супрун: “Вакцини й ліки відправлено в регіони”

Супрун: “Вакцини й ліки відправлено в регіони”

Вакцини та життєво важливі ліки відправлено в регіони. Про це повідомила поновлена судом на посаді виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун у Facebook.


“Ліки та вакцини, які затримувалися на складах через ухвалу Окружного адмінсуду Києва, відправляються в регіони. Серед них — препарати для дітей і дорослих онкохворих, пацієнтів, що хворіють на гепатити, мукополісахаридоз, гемофілію, серцево-судинні захворювання”, написала вона.

За словами Уляни Супрун, найближчим часом будуть доставлені в комунальні медзаклади первинної медичної допомоги 390 тисяч доз вакцини КПК — проти кору, паротиту і краснухи. Станом на перше лютого, в областях всього лишалося 1,2 млн доз цієї вакцини. Нова партія буде зокрема використана для вакцинації військовослужбовців, а також для спецоперації у Львівській області, де пропущені щеплення отримають школярі.
Також в області будуть розвезені 954 тисяч доз вакцини від поліомієліту (ОПВ).

Уляна Супрун наголосила, що вже підписані накази й про розподіл ліків за напрямами державних закупівель “Доросла онкологія” і “Дитяча онкологія”.

Йдеться про ліки для пацієнтів, які проходять лікування від раку щитоподібної залози. Їхній термін придатності дуже стислий — 21 день. Вони прибули в Україну ще минулого тижня, але тільки тепер, коли робота Міністерства розблокована, препарати поїдуть до пацієнтів, – зауважила посадовиця.

Ліки для хворих на туберкульоз, вірусний гепатит та на орфанні захворювання (мукополісахаридоз) вже поставлені в Україну і нарешті можуть бути надані пацієнтам.

“Продовжуємо виконувати наші обов’язки”, – сказала Уляна Супрун.

Нагадаємо, 14 лютого Окружний адміністративний суд Києва за клопотанням Кабміну скасував тимчасову заборону Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Позивачу нардепу -радикалу Ігоря Мосійчуку у позові було відмовлен, одним із аргументів якого було наявність у Супрун громадянства США.
Члени Кабінету міністрів висловили підтримку Супрун та її реформам.

15 лютого суд розгляне позов Мосійчука по суті, вирішивши, чи законно Супрун обіймає посаду в.о. міністра.
Уляна Супрун, американка з діаспори, з чоловіком переїхала до України 2013 року. Указ про прийняття до громадянства України подружжя Уляни та Марка Супрунів Порошенко підписав 11 липня 2015 року.
З липня 2016 року Уляна Супрну виконує обов’язки міністра охорони здоров’я.

Поділитись