Суд в окупованому Криму продовжив арешт Бекірову

Суд в окупованому Криму продовжив арешт Бекірову

Суд в анексованому Росією Криму продовжив арешт кримсько-татарському активісту Едему Бекірова на два місяці до 12 квітня. Про це повідомляє “Кримська солідарність” у Facebook.


Захист клопотав про переведення Бекирова під домашній арешт, проте суд відмовив. На засіданні активіст повідомив про принизливі умови утримання в слідчому ізоляторі. За словами Бекирова, йому не дозволено прогулянки, й відмовлено прийнятті душу. 

Бекирова затримали російські прикордонники 12 грудня торік на адмінмежі між Кримом і Херсонською областю. Йому закидають незаконне зберігання й перевезення зброї. Максимальне покарання за ці злочини – до 5 років позбавлення волі.

Бекіров – інвалід першої групи, хворіє на цукровий діабет. За повідомленням його адвокатів, в СІЗО немає постійної медичної допомоги, якої він потребує. Співкамерник Бекирова заявив, що кримськотатарський активіст “вмирає на його очах”.

Адвокати й сім’я Бекирова називають звинувачення абсурдними, вони пов’язують кримінальне переслідування з громадською діяльністю активіста.

Поділитись