Суд в Болівії продовжив термін утримання під вартою колишньому президенту Аньєс

Суд в Болівії продовжив термін утримання під вартою колишньому президенту Аньєс

Болівійський суд продовжив ще на півроку утримання під вартою колишньому тимчасовому президенту Болівії Жанін Аньєс, затриманої у справі про держпереворот.

Про це повідомляє в середу, 4 серпня, газета Ahora El Pueblo.

«Судовий орган встановлює необхідність виконання запиту державного міністерства про застосування попереднього ув’язнення для обвинуваченої Жанін Аньєс Чавес терміном на шість місяців у в’язниці Мірафлорес», – уклав суддя.

Відзначається, що нинішня влада Болівії висунули нові звинувачення в бік Аньєс, зокрема в прийнятті протизаконних нормативних актів під час перебування при владі з листопада 2019 року по листопад 2020 року. У свою чергу, колишня і. о. президента Болівії написала в Twitter, що рішення суду є несправедливим і «порушує права людини і гарантії».

Аньєс знаходиться під вартою з 13 березня у зв’язку з розслідуванням справи про держпереворот, її звинувачують у підбурюванні до заколоту, тероризму і змови. Крім неї також були затримані кілька екс-міністрів і колишні командувачі армією, ВМС і ВПС. Аньєс позиціонує себе як жертва політичного переслідування.

Сенатор Жанін Аньєс тимчасово прийняла повноваження президента Болівії після відставки Моралеса в листопаді 2019 року. Політик оголосив, що покидає свій пост на тлі акцій протесту після своєї перемоги на виборах, оскільки підрахунок голосів викликав критику як з боку болівійської опозиції, так і з боку Організації американських держав, яка спостерігала за процесом голосування.

Поділитись