Суд переніс розгляд апеляції Януковича на 18 травня

Суд переніс розгляд апеляції Януковича на 18 травня

Київський апеляційний суд в зв’язку з оголошеним в країні карантином переніс на 18 травня розгляд скарги на вирок колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі про державну зраду.

Про це ЗМІ повідомив адвокат екс-глави держави Олександр Горошинський. “Суд переніс засідання на 18 травня у зв’язку з карантинними заходами в країні”, – сказав він.

Раніше суд приступив до розгляду заявленого захистом Януковича списку з 69 порушень українського законодавства та норм міжнародного права, допущених судом першої інстанції, який засудив екс-президента до 13 років ув’язнення. Як повідомляв адвокат екс-президента Віталій Сердюк, мова йде про порушення порядку формування складу Оболонського районного суду, який був визначений ще до того, як справа надійшла до суду, про порушення призначення справи до розгляду, а також про позбавлення самого Януковича можливості брати участь в процесі і допитувати свідків у справі і ряді інших незаконних дій суду.

Оболонський районний суд Києва 24 січня 2019 року заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни і засудив його до 13 років позбавлення волі. Суд не визнав доведеною провину екс-президента в посяганні на територіальну цілісність України. Сам Янукович не брав участі в процесі. Захисники екс-президента назвали рішення суду необґрунтованим, прийнятим під тиском і оскаржили вирок.

Поділитись