Стало відомо, яку зброю НАТО може залишити Україні після навчань Sea Breeze

Стало відомо, яку зброю НАТО може залишити Україні після навчань Sea Breeze

Під прикриттям навчань Sea Breeze Північноатлантичний альянс має намір передати Україні озброєння і військову техніку.

Такої точки зору дотримуються в Міноборони Росії. У Міноборони Росії вважають, що під прикриттям військових навчань на територію України планується доставити сучасне озброєння, боєприпаси та інші матеріальні засоби для ЗСУ.

Про це в середині тижня журналістам повідомив представник російського оборонного відомства генерал-майор Ігор Конашенков. За його словами, в подальшому це зброя потрапить в Донбас.

Можна розглянути версію Міноборони і припустити, що доставка зброї може бути зроблена в ході висадки морського десанту. І його чисельність навряд чи перевищить розмір батальйону морської піхоти (мотопіхотного батальйону). Швидше за все, збройні сили різних країн Північноатлантичного альянсу і ВСУ будуть представлені в ході цього заходу не більше ніж ротами.
Не можна виключати, що після завершення саме цього етапу навчань частина озброєння, військової та спеціальної техніки, запасів боєприпасів та інших матеріальних засобів буде залишена на українських полігонах і передана (мабуть, за актом) частинам і підрозділам ЗСУ.

В першу чергу мову в цьому плані треба вести про легкої колісної та гусеничної техніки, яку, цілком можливо, не забиратимуть після маневрів назад на десантні кораблі.

За офіційними даними, в навчаннях Sea Breeze беруть участь всього 4 тис. бійців і командирів.

Поділитись