Стало відомо, скільки шахт можуть закрити в Україні

Стало відомо, скільки шахт можуть закрити в Україні

Сьогодні є 33 державних шахти, з них 22 шахти теоретично і розрахунково є неперспективними. Вони не мають перспективи, тому що вони виснажуються. Яскраво ефективними в Україні є лише 4 державні шахти.

Про це в ефірі програми “HARD з Влащенко” на телеканалі ZIK заявив міністр розвитку громад і територій України Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль підкреслив: Неможливо ліквідувати і закрити усі шахти, але рано чи пізно шахти, які виснажуються, закриваються.

“Тому колись це відбудеться. Колись, можливо, не буде вугільної генерації, коли людство зробить крок в майбутнє. Європа вже виставила планку”,– зауважив міністр.

Разом з тим Денис Шмигаль зазначив, що в Україні є 51 місто, де є шахти. За його словами, щоб ці міста не стали депресивними, а люди не втратили робочі місця, сьогодні обговорюється державна стратегія розвитку шахтарських регіонів.

“Я зараз не хочу говорити голослівних фраз, або давати обіцянок. Але у мене є власне бачення. Воно буде належно оформлено, представлено шахтарям. Воно може коригуватися в залежності від аналітики, яку ми отримаємо. Це знаходиться під патронатом особисто президента і прем’єр-міністра. Тому питання розвитку шахтарських регіонів сьогодні на порядку денному уряду і президента”, – наголосив міністр.

Він також повідомив, що лише 4 державні шахти на сьогоднішній день є ефективними.

“Сьогодні є 33 державних шахти. З них 22 шахти теоретично і розрахунково є неперспективними. Це не означає, що вони будуть закриті. Вони не мають перспективи, тому що вони виснажуються. Решта шахт мають перспективу. Але яскраво ефективними в Україні є лише 4 державні шахти”, – заявив Денис Шмигаль, пише zik.ua.

Поділитись