Стало відомо, чому Лукашенко не вводить в країні режим надзвичайної ситуації

Стало відомо, чому Лукашенко не вводить в країні режим надзвичайної ситуації

Лікар і телеведучий Євген Комаровський пояснив, чому президент Білорусії Олександр Лукашенко не хоче вводити в країні режим НС.

За його словами, рішення глави держави обійтися без суворих заходів в боротьбі з COVID-19 не було одноосібним, він повірив запевненням фахівців.

“Поруч з ним були лікарі, епідеміологи, академія наук. І вони знали, коли йому давали ці поради, що він з них шкуру спустить, якщо щось не так”, – заявив Комаровський в ефірі шоу Big Money на YouTube.

Він додав, що Лукашенко «взяв на себе політичну відповідальність за народ». При цьому в світі, вважає лікар, уважно стежать за ситуацією в Білорусі і деякі «мріють, щоб там трапилася катастрофа». Ніхто зі світових лідерів не хоче, щоб після завершення пандемії їм ставили в приклад Лукашенка, впевнений Комаровський.

У Білорусі посилені вимоги до громадян щодо дотримання режиму самоізоляції. Так, громадян, які прибули з інших країн, де зафіксовані випадки коронавірусу, і які не дотримуються карантину, будуть примусово госпіталізувати.

Поділитись