Стали відомі подробиці діяльності ФСБ у справі затриманого генерала СБУ

Стали відомі подробиці діяльності ФСБ у справі затриманого генерала СБУ

Полковник ФСБ Росії Ігор Єгоров, який, як стверджує Служба безпеки України (СБУ), був куратором арештованого за звинуваченням у державній зраді і організації терактів генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, перебував на Україні під час євромайдану в лютому 2014 року. Про деталі його служби з посиланням на власні джерела пише видання Obozrevatel.

За його інформацією, в той час Єгоров та інші офіцери ФСБ перебували в Україні в якості радників українських силовиків, підконтрольних тодішньому президенту Віктору Януковичу, і жили на одній з баз СБУ під Києвом. «Деякі з них покинули базу 19 лютого: одні вилетіли з аеропорту, інші – поїхали своїм ходом”, щоб не світися. У їх числі був і Єгоров», – стверджує джерело.

Журналісти також дізналися, що полковник ще за рік до подій лютого 2014 року жартував, що в наступний раз приїде до Києва на танку.

Генерала СБУ Шайтанова затримали 14 квітня і на наступний день заарештували, звинувативши в державній зраді і організації терористичних актів. СБУ стверджує, що високопоставлений силовик, який служив в Центрі спецоперацій «А», був завербований Єгоровим і планував, зокрема, вбивство добровольця Адама Осмаєва, відомого як командир батальйону імені Джохара Дудаєва. Голова СБУ Іван Баканов назвав викриття Шайтанова найважливішим за всю історію незалежної України.

Поділитись