На Київщині поліцейські затримали групу наркодилерів

На Київщині поліцейські затримали групу наркодилерів

На Київщині поліцейські затримали організовану злочинну групу, яка займалась виготовленням та збутом різних наркотичних засобів і психотропних речовин, працівники управління протидії наркозлочинності поліції Київщини спільно з оперативниками Броварського відділу поліції під процесуальним керівництвом Броварської місцевої прокуратури.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції в Київській області, дев’ятеро осіб, п’ятеро молодих дівчат та хлопців, віком 18-24 річного віку у період 2019-2020 років на території Київської області та столиці незаконно виготовляли та зберігали наркотичні засоби і психотропні речовини такі, як «канабіс», «амфетамін» «ЛСД» та «екстазі».

Також працівники поліції ліквідували телеграм-канал, через який здійснювалось розповсюдження «товару» наркозалежним особам.

Організатором виявився 24-річний броварчанин. Він надавав «своїм підлегим», у яких були чітко розписані свої ролі (збувачі, закладчики) наркотичні засоби для реалізації.
Під час проведення 12 обшуків обшуків поліцейські виявили та вилучили у якості речових доказів грошові кошти, отримані злочинним шляхом, мобільні телефони, банківські картки, через які координувався наркотрафік. Також вилучено 700 гр. «амфетаміну» 1,5 кг «канабісу», 30 пігулок «екстезі» та 70 марок «ЛСД».

Загальна вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить близько 1,2 млн. гривень.

Зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. П’ятьох фігурантів затримано у порядку ст. 208 КПК України, щодо інших учасників групи вирішується питання щодо їхнього затримання. Триває слідство.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

Поділитись