США звинуватили Росію в зриві наради ОБСЄ

США звинуватили Росію в зриві наради ОБСЄ

Держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив Росію в зриві щорічної наради Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань людського виміру, яке планувалося у Варшаві 27 вересня.

Заява опублікована на сайті Держдепартаменту.

«На жаль, нарада ОБСЄ з людського виміру в 2021 року не відбулося через рішення уряду Росії заблокувати цю зустріч. Ми глибоко шкодуємо в зв’язку з цією спробою російської влади заблокувати контроль над погіршується становищем в області прав людини», – підкреслив глава відомства.

Блінкен додав, що Держдепартамент не залишить без уваги порушення прав людини в світі і продовжить робити все можливе, щоб залучити до цієї проблеми увагу світової громадськості. Держсекретар висловив надію, що країни-учасниці ОБСЄ продовжувати проводити заплановані зустрічі.

Раніше заступник голови Ради безпеки, голова партії «Єдина Росія» Дмитро Медведєв заявив, що відмова Організації з безпеки і співпраці в Європі направляти в Росію спостерігачів на вибори в Державну думу є спробою заздалегідь дискредитувати вибори.

ОБСЄ 3 серпня прийняла рішення не бути присутнім на виборах в Росії через вимоги зменшити число спостерігачів. Москва заявила, що через епідеміологічної обстановки від спостерігачів Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) та від парламентської асамблеї (ПА) можуть допустити лише 50 і 10 осіб відповідно.

Поділитись