США зібралися розмістити нові групи військ в Європі і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

США зібралися розмістити нові групи військ в Європі і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

У Європі планується розмістити одну нову оперативно-тактичну групу армії США, ще дві, ймовірно, розмістять в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, повідомив начальник штабу армії Джеймс МакКонвілл.


Ці загони поки формуються і оснащуються, їх «створюють прямо зараз», сказав він. При цьому МакКонвілл «не готовий сказати», де саме розгорнуто підрозділи. За його словами, вони будуть володіти високоточним озброєнням великої дальності, ймовірно, від гіперзвукових ракет до ракет середньої дальності. Також у військових будуть кошти для ведення розвідки, інформаційних операцій, бойових дій в кіберпросторі, радіоелектронної боротьби, космічні засоби і ПРО. Пентагон називає дані підрозділи оперативно-тактичними групами.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Вашингтон не збирається виводити американські війська з Європи, незважаючи на глобальний перегляд дислокації військ США. Остін повідомив, що Пентагон проведе огляд розташування військових США по всьому світу. До цього президент США Джо Байден оголосив про припинення виведення військ з Німеччини.

Поділитись