США втратили в Сирії зброї на 715 мільйонів доларів

США втратили в Сирії зброї на 715 мільйонів доларів

Тисячі одиниць зброї і боєприпасів, які США постачали своїм союзникам в Сирії в 2017-2018 роках, могли бути втрачені і вкрадені.

Про це повідомляє видання Military Times з посиланням на звіт генерального інспектора Пентагону. Як випливає з документа, йдеться про озброєння загальною вартістю близько 715 мільйонів доларів, яке було поставлено підтримуваним Вашингтоном угрупованням для боротьби з бойовиками терористичної організації «Ісламська держава».

За даними Пентагону, близько 4,1 тисячі одиниць втраченої зброї, в тому числі гранатомети і кулемети, зберігалися в неналежних умовах. В результаті вони могли заіржавіти, деформуватися і прийти в непридатність. Крім того, частина озброєння могла бути вкрадена, однак в чиї руки вона потрапила, в звіті не вказується.

У той же час, як відзначає Military Times, зброя, найімовірніше, виявилося в руках бойовиків ІГІЛ і «Аль-Каїди», які змогли захопити арсенали угруповань, які підтримують США.

За даними турецького агентства Anadolu, поставки Вашингтона призначалися в першу чергу Робочої партії Курдистану, яку в Туреччині вважають терористичною організацією. При цьому Пентагон вже запросив ще 173 мільйони доларів на озброєння для своїх сирійських союзників в 2020 році.

Раніше в лютому повідомлялося, що з початку року США відправили на північний схід Сирії понад 300 вантажівок зі зброєю і понад 80 одиниць бронетехніки. Зазначалося, що це озброєння використовується в ході зіткнень бойовиків, а також проти турецьких військовослужбовців і мирних громадян.

Поділитись